Voluntariat Ambiental

Cartell Amb la idea de la preservació i millora del Medi Ambient així com la implicació en l'entorn natural més immediat, el Centre Excursionista de València realitza diversos programes per fomentar el voluntariat i la participació ciutadana. Aquest any acomplím 15 d'intervenció i sensibilització en la protecció del medi natural.

Els projectes que desenvolupem s'ocupen de la Prevenció d'Incendis Forestals, mitjançant la realització d'unes rutes de vigilància preventiva e informació a usuaris de la muntanya, també de les Plagues forestals amb la col·locació de caixes-niu per a la proliferació de l'avifauna insectívora, així com de Patrimoni rural, entrellaçant cultura amb natura.

Les nostres zones d'intervenció es distribuixen per tota la geografia valenciana i són espais i indrets amb un gran valor natural. Des dels boscos extensos de Penyagolosa
amb el seu cim emblemàtic, fins a la Serra Calderona, joia botànica veïna a València, passant per indrets travessats pel riu Túria, com el Racó d'Ademús, on podem trobar ecosistemes d'alta muntanya i l'Alt Túria, de rica i variada geografia, tractem de desenvolupar uns programes per tal de prendre consciència de la situació en que es troba que el nostre Medi Ambient.

El més important i indispensable per assolir els objectius, és la participació dels voluntaris, l'enriquiment a través dels grups humans que interactuen amb la població local. Amb aquesta finalitat, us animem a col·laborar en els nostres projectes de Voluntariat Mediambiental, i poder gaudir d'uns paratges privilegiats.

  • Sempre que siga possible, recorre els paratges naturals a peu, caminant per les sendes i camins senyalitzats per a la pràctica del senderisme.
  • Quan et desplaces amb cotxe, recorda que la velocitat de circulació per pista forestal no deu excedir els 30 Km/hora.
  • Observa els animals i les plantes tractant de no moles- tar-los ni destroçar-les.
  • Recorda que només podem fer foc als llocs habilitats (paellers homologats) sempre que no estem en alerta 3 (enviant el missatge "foc consulta" al 7212 et reenvien un missatge amb l'alerta del dia).
  • El fem que generem deu ser depositat als contenidors de les àrees recreatives i dels pobles.
  • La nostra estada i gaudi del medi natural requerix d'un compromís de respecte i cura, per a que supose el menor impacte possible.

← Tornar