Els Orígens

En 1926 es fundà a València el "Grup Excursionista El Sol", després "Colla El Sol" ,vertader antecessor humà del Centre Excursionista de València.

En Juliol de 1936 La "Colla el Sol" va preparar la I Acampada de Germanor del País Valencià en La Vallesa, amb l'objectiu que confluïren en una entitat els diferents grups que practicaven l'excursionisme, fou -potser- un moment constituent del nostre Centre Excursionista que es frustrà per motius obvis.

Cartell Acampada

En 1945 tot estava preparat per a reconstruir l'excursionisme valencià però calia esperar a la fi dels combats de la II Guerra Mundial i vore que passaria amb la dictadura franquista. No passà res d'especial. Al febrer de 1946 es va constituir el nostre Centre Excursionista de València.

Diversos components de la "Colla El Sol", membres d'altres grups com la SAGEL (Societat Atlètic Gimnàstica Excursionista Llevantina, suma de Penya Eolo i Peña Alegre Russafa), també de la "Penya Montdúver" i la "Penya Drac Alat" d'escoltisme, es van unir. Açò va permetre al Centre existir i ara ser sexagenari al haver sostingut la seua legalització enfront del govern civil de la dictadura.

Foto1


← Tornar