P.N. Cazorla, Segura i las Villas

16.02.11 Activitats , Carrusel_inicio , Quadre d'Activitats Socials Organitzades , Terres i Pobles

El Renaixement Andalús

21 al 25 de Abril


Foto: CEV
Per als dies de Pasqua us proposem la visita al P.N de les Serres de Cazorla, Segura i "las Villas", així declarat per la Junta d'Andalusia l'any 1986. Per la seua situació al llarg del límit oriental de la província, coincidint amb la conca alta del riu Guadalquivir, i una superfície de 214.300 Has., constitueìx el major espai natural protegit d'Espanya.
Este singular paratge ens oferix unes belles excursions alternant naturalesa amb història i art, així ens desplaçarem pels P N, de Cazorla, i les singulars ciutats d'Úbeda, Baeza i Jaén.
Enmig d'extensos camps d'oliveres, Baeza conserva nombroses residències senyorials de pedres daurades que proven el seu passat esplendor.
Úbeda és una de les ciutats monumentals més interessants d'Espanya, amb uns magnífics edificis renaixentistes, en ella es conjuguen la lluminositat andalusa i la severitat castellana.
Jaén, situada en la serra de Jabalcuz, s'obri a un paisatge d'immensos oliverars. Cartaginesa i romana, la "Geen" (camí de caravanes) àrab va ser a partir del S.XI un regne de Taifes.


Guies: José Manuel Talens i Clara Ros

PROGRAMA:

Dijous 21: Eixida de València. Recorregut per la ruta de Cotillas-Arroyo Frío, dinar al camp. Arribadà Cazorla sobre les 20,30 hores.
Divendres 22: Visita al parc Natural de les Serres de Cazorla, Segura i las Villas, visitant el Centre d'interpretació Torre del Vinagre, (centre dotat de sales d'interpretació de flora, fauna, i museu cinegètic). Jardí botànic, Piscifactoria, i senda de 4,5 km, vorejant el riu Borosa, fins a la Cerrada de Elías. Dinar al camp.
Dissabte 23: Visita a Úbeda i Baeza, ciutats monumentals, carregades d'història, joies de l'arquitectura renaixentista andalusa.
Diumenge 24: Visita a Jaén, ciutat situada en la serra de Jabalcuz que s'obri a un paisatge d'immensos oliverars. Cartaginesa i romana, la "Geen" (camí de caravanes) va ser àrab a partir del S.XI un regne de Taifes.
Dilluns 25: Recorregut per la senda de la Cerrada del Utrero, salt del riu Linarejos, Puente de las Herrerías. Passeig pel camí forestal per a veure la Mesa. l'Embassament de Beas, parc Cinegètic, collado del Almendral, Mirador Félix Rodríguez de la Fuente, etc. de tornada a València passarem per Alcaraz, visitant la població.

DIFICULTAT: */**
HORES: 3 - 4 hores cada dia.
Reunió informativa: Dimecres 13 d'abril a les 20 h.

INCLOU: Allotjament en règim de mitja pensió a la població de Cazorla. Habitacions dobles i triples. Desplaçaments inclosos al programa amb autobús privat. Guies CEV. Activitats programades. Assegurança d'assistència en viatge.

NO INCLOU: Dinars. Extres a l'allotjament. Entrades a museus, exposicions, monuments, etc. Transports no col.lectius.

INSCRIPCIÓ DATA
Socis: 265 € obertes
Simpatitzants: 295 € 7/03