Gaibiel - Vall D'Almonacid

30.01.13 Activitats , Carrusel_inicio , Quadre d'Activitats Socials Organitzades , Terres i Pobles

IV CICLE DE LA GUERRA CIVIL

Les defenses republicanes de València: Centre de resistència Costalata-Cerro Gordo

9 de febrer

Foto: Joan Grifoll

Aquest centre, situat en la cruïlla dels termes municipals de Gaibiel-Matet-Algimia d'Almonacid i Vall d'Almonacid, va constituir la segona línia defensiva de la línia XYZ en aquest sector del marge dret del Palància, barrant el pas cap a Sogorb desde les línies de penetració de Villamalur, Pavias i Higueras, servint a la vegada per a cobrir la reraguarda del bastió de resistència fonamental de la Ràpita.
L'excursió, per raons de dificultats de circulació, no recorrerà tot el centre de resistència, ja que es deixaran de banda les fortificacions del Costalata.
L'eixida es farà des de La Vall d'Almonacid a buscar l'ascens cap al Fuchino, on es troben les primeres construccions defensives. A partir d'aquest punt recorrerem el traçat de la línia per la Yonda, ascendint cap a Cerro Gordo (789 metros), on es troba l'0bservatori principal del sector. Posteriorment s'iniciarà el descens fins al Caparreta, des d'on es mamprendrà l'eixida cap a la carretera d'Algimia d'Almonacid-Matet, on ens recollirà l'autobús.

Guia: JOSÉ MANUEL ALMERICH
Assessor històric: EDELMIR GALDÓN

EIXIDA: Dissabte 9, a les 8'00 h.
COMARCA: Alt Palància.
HORES DE MARXA: 3'30 - 4h.
DIFICULTAT: **/***
DESNIVELL: Uns 300 m.
ITINERARI: Vall d´Almonacid - Línia de trinxeres - Cerro Gordo.

INSCRIPCIÓ DATA
Socis: 22 € obertes
Simpatitzants: 25 € 09/01