El Cavanilles i Artistes per la Natura 2011

14.02.11 Activitat Sociocultural , Carrusel_inicio , Events , Noticies

XVII Edició del Premi Cavanilles · Mostra Artistes per la Natura i Cicle d'Excursions

Foto: CEV

El divendres 28 de gener es va celebrar el tradicional homenatge pel botànic Antoni Josep Cavanilles (València, gener de 1745 - Madrid, maig de 1804). Aquest esdeveniment que ja porta dèsset edicions, està organitzat pel Centre Excursionista de València i convoca a una nombrosa representació de la Societat Civil Valenciana. En aquesta vetlada el Centre Excursionista atorga un premi que vol reconéixer el treball fet per associacions ciutadanes i persones del món de l'excursionisme esportiu, cultural o científic, i que destaquen per tasques relacionades amb la conservació i difusió del nostre patrimoni cultural i natural.


Foto: Antonio Aguilella El premiat Cavanilles 2011 és Antonio Aguilella Palasí.Foto: Isabel Cosín L'artista sel·leccionada de 2011 és Isabel Cosín.


Obres a la venda amb un preu especial per als socis. Consulta el catàleg a continuació.

Catàleg d'obres exposades - Artistes per la Natura 2011" (PDF | 1,54 MG)

L'any passat el guardonat va ser la Societat d'Amics de la Serra d'Espadà, i enguany el Premi Cavanilles 2011 ha recaigut en la Antonio Aguilella Palasí pel seu compromís amb la protecció mediambiental i el paisatge valencià. D. Antonio Aguilella Palasí és un enamorat del paisatge valenciá, que ha desenrotllat una extensa labor científica i social com a botànic compromés amb la conservació i estudi del patrimoni natural i no ha passat desapercebuda per als membres de l'IVEN - Institut Valencià d'Excursionisme i Natura, organ del CEV encarregat d'impulsar actes socials i culturals com aquest premi.

En uns moments delicats per a la societat civil, el Centre Excursionista de València celebra una vegada més, gràcies als seus socis i simpatitzans, aquest guardó que es va instaurar en 1951 com Trofeu Cavanilles, reconvertit en 1993 en l'actual Premi Cavanilles.

L'acte es va celebrar al saló d'actes del Centre Excursionista de València, compta amb el suport de "l'Obra Social de la Caixa", amb una dotació econòmica per al guardonat, així com amb la donació d'una obra seleccionada de la mostra "Artistes per la Natura". L'artista sel·leccionada és Isabel Cosín, en la seua obra reflectix la seua pròpia vida: el compromís constant amb el món que ens rodeja i la naturalesa assetjada, els xicotets detalls que formen part de la quotidianitat i la senzillesa de les coses que per a altres passen desapercebudes. S'inaugurà a les 20 h. del 28 de gener i estarà fins al 28 de març a la seu del Centre Excursionista de València.

Fullet divulgatiu "Redescobrir Cavanilles 2011" (PDF | 1,50 MB)

Nota de Premsa en Castellà i Valencià del Cavanilles 2011" (PDF | 30,5 KB)