MORELLA - XIVA DE MORELLA

23.05.14 Activitat Sociocultural , Activitats , Carrusel_inicio , Muntanya , Noticies , Quadre d'Activitats Socials Organitzades

Camins de reialeng morellà

14 de Juny

Foto: Pilar Martínez

Des de temps immemorials, la comarca dels Ports s'ha caracteritzat per la seua dedicació ramadera i per l'extens poblament rural en masos, llogarets i pobles de reduïdes dimensions físiques i humanes. Aquestes característiques han marcat profundament el paisatge, molt antropitzat, amb llargs assagadors, autèntics monuments de pedra seca, que travessen la comarca i enllacen els llocs d'assentament humà, faldes de muntanya aterrassades per nombrosos camps de conreu i extensos pasturalls. Amb aquesta ruta de muntanya anem a conéixer totes aquestes característiques del paisatge morellà, a més de fruir d'una de les perspectives de la població més espectaculars i ensems desconeguda. A més coneixerem l'encisadora població de Xiva de Morella i després de dinar visitarem el Santuari de la Mare de Déu de la Balma.

GUIA: JOAN GRIFOLL

EIXIDA: Dissabte 14, a les 8'00 h.
COMARCA: Els Ports.
DIFICULTAT: **
HORES DE MARXA: 3 hores.
ITINERARI: :Porta de Sant Miquel - Aqüeducte medieval - Mas de Carceller - Mas de Mejora - naixement del riu Xiva - Ermita del Roser - Xiva de Morella.

INSCRIPCIÓ DATA
Socis: 24 € obertes
Simpatitzants: 26 € obertes