LA LLOTJA

21.10.16 Activitat Sociocultural , Activitats , Carrusel_inicio , Noticies , Quadre d'Activitats Socials Organitzades , Terres i Pobles

L'emblema del poder de la ciutat de València

5 de Novembre

Foto: CEV

La Llotja de València, també nomenada "de la Seda" o "de Mercaders", és un dels edificis que marquen el 'genoma' de la nostra ciutat i que és patrimoni de la humanitat des de 1996. Sens dubte, mentre va durar la seua activitat per a la qual s'havia construït, l'edifici es podia considerar una vertadera Catedral del Comerç i és, amb tota seguretat, el millor monument del gòtic civil valencià i el més representatiu del Segle d'Or Valencià. Com diu gravada en pedra la llegenda en un dels cantons: "La noble ciudad de Valencia con el deseo de acabar mi excelencia, me dio comienzo el 5-2-1483" . La construcció va finalitzar 15 aqnys més tard. Passejarem pel seu perímetre exterior, admirant les sorprenents gàrgoles, portes, finestres i medallons. Una vegada a l'interior, visitarem la Sala de Contractació, el Pavelló del Consolat del Mar i del Comerç.

GUIA: Vicent Campos
EIXIDA: 10:00 h. des de la Porta de la Llotja que fa cara a la Pça. del Dr. Collado.
DIFICULTAT:: *
HORES DE MARXA: : Unes 3 h. de passejada urbana
ITINERARI: Exterior i interior de l'edifici de la Llotja (la visita començarà per l'interior per a evitar els nombrosos grups de turistes).
NOTA El preu de l'entrada a la Llotja és d'un euro, no inclòs.

INSCRIPCIÓ DATA
Socis: 8 € obertes
Simpatitzants: 10 € obertes